2 juli, Stockholm, Sverige. Idag kan ESPORTSTUDION meddela att Sveriges ledande kanal för svenska esportfans säkrat exklusiva svenska rättigheter för att livesända, marknadsföra och sälja sponsorskap för den kommande Majorn i Counter-Strike 2. Avtalet, som skrivits mellan BME, IMG och PGL, avser Perfect World Shanghai Major 2024, som påbörjas med kvalificeringar i augusti och avgörs i Shanghai den 15 december 2024.

Sveriges ledande kanal för svenska esportfans, ESPORTSTUDION, har tagit stora kliv framåt under 2024 och har sänt över 129 dagar under första halvåret samt slagit nya tittarekord. Tack vare det otroligt starka community som följer kanalen på Twitch, YouTube, Discord, Instagram och X, så har ESPORTSTUDION blivit en viktig röst för den svenska återuppståndelsen i Counter-Strike.

“Att titta på CS på svenska har aldrig varit större och tack vare Sveriges renässans inom CS2 och ESPORTSTUDION ihärdiga bevakning så ökar intresset för varje månad. Vi är otroligt stolta över att ha säkrat exklusiva rättigheter för nästa Major och ser fram emot att bevaka turneringen hela vägen fram till finalen i Shanghai den 15:e december”, säger Niklas Kronqvist, VD på BME.

Rättighetsavtalet sträcker sig över hela 2024 och innefattar, utöver sändningsrättigheter, möjligheten att erbjuda svenska varumärken reklam och associering med tävlingarna på den svenska marknaden. ESPORTSTUDIONs huvudpartners SteelSeries, Webhallen, Pantamera och Nya Expekt kommer att synas i sändningarna. Avtalet gäller alla plattformar både linjärt och digitalt - samt för visning inför publik eller storskärm. BME kommer också att hantera alla eventuella svenska co-streamers till turneringen.

Om ESPORTSTUDION 

ESPORTSTUDION är samlingspunkten för den svenska återuppståndelsen i Counter-Strike. Vi samlar svensk esport med en svensk kanal som bevakar de svenska framgångarna. Kanalen följer majoriteten av de stora mästerskapen, men följer även svensklagen som spelar i divisionen under. Sändningarna inkluderar de absolut största profilerna inom svensk Counter-Strike. ESPORTSTUDION produceras av Black Molly Entertainment, Nordens ledande produktionsbolag inom esport.

Om Black Molly Entertainment
Black Molly Entertainment är ett kreativt esportkollektiv, grundat i Sverige 2013. I grunden ett produktionsbolag, men idag en fullskalig produktionsbyrå specialiserad på esport. Vi erbjuder tjänster till alla i esportens ekosystem - varumärken, lag, evenemang, spelförläggare och media. Företaget består av 14 heltidsanställda och ett stort nätverk av frilansare, med kontor och studio i Stockholm. BME är också delägare och partner till kommunikationsbyrån Frame.Läs mer på www.bme.nu.

Reading lists

Related News