Hundratusentals svenskar väntas följa världens största esportevenemang när The International 2022 går av stapeln i Singapore. ESPORTSTUDION sänder live på svenska med Dota-veteranen Kim “DraySWE” Larsson vid rodret, tillsammans med bland annat Blewd, Handsken, Mysko, KastaKatter och Gneben.


I våras arrangerades den första upplagan av ESPORTSTUDION när VM-finalerna i CS:GO (PGL Major) bevakades under åtta dagar, med ett avslutande live-evenemang på Pustervik i Göteborg. Över 260,000 svenska tittare följde sändningarna och över 300 personer kom till finalevenemanget.


Vakna upp med Dota 2

Nu återvänder ESPORTSTUDION och byter CS:GO mot Dota 2 när The International 2022 går av stapeln i Singapore i slutet av Oktober. The International är esportevenemanget med högst prispengar och det definitiva Världsmästerskapet i Dota 2. Precis som tidigare leds sändningarna av Kim “DraySWE” Larsson och massor av inbjudna gäster, experter och kommentatorer. ESPORTSTUDION sänder live 20-23 oktober samt 29-30 oktober. I och med att The International 2022 går av stapeln i Asien, kommer det bli livesändning tidig morgon till eftermiddag svensk tid. Alla matcher återsänds dygnet runt.

  • Vi är mycket glada att återvända till Göteborg och skapa samma härliga och glada atmosfär som vi lyckades få till i våras. Nu lyfter vi evenemanget till nästa nivå. Detta hade inte varit möjligt utan vårt täta samarbete med JBL, ASUS ROG, Kappa Bar och Göteborg & co, säger Niklas Kronquist, VD på BME, arrangören bakom ESPORTSTUDION.

  • Ni kommer känna igen mycket från tidigare TI-sändningar, samma familjära känsla men denna gången blir det riktig “Nyhetsmorgon”-känsla. Ta en kopp kaffe, vakna upp med Dota varje dag och njut av matcherna tillsammans. Dota är bäst på svenska, säger programledaren Kim Larsson.


Nyhet: Se Finalen live på Pustervik, fortsätt med efterfest på Kappa Bar Göteborg

Söndagen den 30:e oktober avslutas livesändningarna med en riktig fest för alla esportare och Dota-fans. Hela ESPORTSTUDION:LIVE flyttar in på konsertlokalen Pustervik i Göteborg där fans kan följa finalen tillsammans med DraySWE och profiler på scenen. Alla kan också köpa till en brunchtallrik vid biljettköp. Efter avslutad final flyttar festen vidare till nyöppnade Kappa Bar för en ESPORTSTUDION: EFTERFESTEN.

ESPORTSTUDION #2 LIVE
Evenemang: The International 2022 - Grand Final
Sponsorer & Partners: JBL, ASUS, ROG GBG & Co & Kappa Bar.
Plats: Pustervik, Göteborg
Datum: 30 oktober 08.30-16.00

Viktig information: 18 årsgräns, försäljning av mat & dryck och gott häng med hela Dota-Sverige. Alla kan förboka en brunchtallrik som en del av biljetten. Officiell efterfest på Kappa Bar Göteborg med speciell biljett. Öppnar när finalen är färdigspelad.
Biljetter & Mer info: www.esportstudion.se

Reading lists

Related News