December 1, Stockholm, Sverige. Idag kan Black Molly Entertainment AB och ESPORTSTUDION meddela att bolaget säkrat de exklusiva svenska rättigheterna för att livesända, marknadsföra och sälja sponsorskap för den kommande VM-turneringen i Counter-Strike 2. I ett avtal med IMG och PGL har BME säkrat rättigheterna PGL CS2 Major i Köpenhamn som påbörjas med öppna kvalificeringar i Januari och avgörs i Royal Arena i slutet av Mars.

Sveriges ledande kanal för svenska esportfans ESPORTSTUDION har gått som tåget under 2023 och har sänt över 180 dagar och satte nya tittarrekord under oktober månad. Tack vare det otroligt starka community som följer kanalen på Twitch, Youtube, Discord, Instagram och X, så har ESPORTSTUDION blivit en viktig röst för den svenska återuppståndelsen i Counter-Strike.

“Vi är mycket glada över att säkra den viktigaste rättigheten för 2024. Köpenhamn-majorn i mars inleds med kvalificeringar redan i januari och ESPORTSTUDION rustar för den största bevakningen någonsin i svensk esport.” säger Niklas Kronqvist, VD på BME.

Rättighetsavtalet sträcker sig över hela 2024 och innefattar utöver möjligheten att marknadsföra och erbjuda svenska varumärken reklam i livesändningarna och associering med tävlingarna på den svenska marknaden. Avtalet gäller alla plattformar både linjärt och digitalt - samt för visning inför publik eller storskärm. BME kommer också att hantera alla eventuella svenska co-streamers till turneringen och har sedan tidigare ett långt samarbete med Emil “HeatoN” Christensen om detta.

Om ESPORTSTUDION

ESPORTSTUDION är samlingspunkten för den svenska återuppståndelsen i Counter-Strike. Vi samlar svensk esport med en svensk kanal som bevakar de svenska framgångarna. Kanalen följer majoriteten av de stora mästerskapen, men följer även svensklagen som spelar i divisionen under. Sändningarna inkluderar de absolut största profilerna inom svensk Counter-Strike. ESPORTSTUDION produceras av Black Molly Entertainment, Nordens ledande produktionsbolag inom esport.

Om Black Molly Entertainment
Black Molly Entertainment är ett kreativt esportkollektiv, grundat i Sverige 2013. I grunden ett produktionsbolag, men idag en fullskalig produktionsbyrå specialiserad på esport. Vi erbjuder tjänster till alla i esportens ekosystem - varumärken, lag, evenemang, spelförläggare och media. Företaget består av 14 heltidsanställda och ett stort nätverk av frilansare, med kontor och studio i Stockholm. BME är också delägare och partner till kommunikationsbyrån Frame. 

Läs mer på www.bme.nu


Reading lists

Related News