ESPORTSTUDION gör en jättesatsning och kommer tillsammans med Sveriges tyngsta esportprofiler fortsätta utveckla den bästa svenska bevakningen inom esport. “Detta är den största svenska content-satsningen inom esport någonsin”, säger Tomas Lyckedal på Black Molly Entertainment, intiativtagare till ESPORTSTUDION.

Över en halv miljon svenska tittare följde ESPORSTUDIONS livesändningar under 2022, när fokuset låg på PGL Antwerp Major, IEM Rio Major och The International 202. Inför 2023 har ESPORTSTUDION köpt alla de stora rättigheterna och innehållet kommer livesändas på Twitch och YouTube, samt flera andra plattformar.

"Esport på svenska har länge varit nedprioriterat. Nu går vi från 22 till över 150 sändningsdagar i 2023. Vårt mål är att alla svenska fans ska välja ESPORTSTUDION efter det här året, säger Tomas Lyckedal."

Under 2023 kommer ESPORTSTUDION sända majoriteten av alla stora CS:GO-mästerskap. Det kommer även ligga stort fokus på Svenska lag, så som EYEBALLERS och GODSENT, och deras framfart i online-ligor. ESPORTSTUDION har säkrat sändningsrättigheter från ESL, Blast, Elisa och CCT. 

Sändningarna kommer att ledas av de mest erfarna kommentatorerna och vassaste experterna inom svensk CS:GO. Under året har ESPORTSTUDION som mål att även bevaka fler speltitlar än CS:GO.

Bilder från ESPORTSTUDION 2022
Bilder från ESPORTSTUDION 2022


Följ Esportstudion på:
http://www.twitch.tv/esportstudion
http://www.youtube.com/@esportstudion
http://www.twitter.com/esportstudion
http://www.instagram.com/esportstudionOm ESPORTSTUDION

ESPORTSTUDION samlar svensk esport kring de stora lägereldarna i esport. Vi bevakar alla de stora VM-finalerna, men vi följer också de svenska spelarnas framgångar i flera spel. ESPORTSTUDION produceras av Black Molly Entertainment och är ett samlingsnamn för de officiella svenska sändningarna från de absolut största evenemangen. Under 2022 hade Esportstudion en halv miljon tittare, samt att vi arrangerade 3 fan-evenemang där tusentals svenska fans kunde se finalmatchen tillsammans.

Om Black Molly Entertainment
Black Molly Entertainment är ett kreativt esportkollektiv, grundat i Sverige 2013. I grunden ett produktionsbolag, men idag också en fullskalig produktionsbyrå specialiserad på esport. Vi erbjuder tjänster till alla i esportens ekosystem - varumärken, lag, evenemang, spelförläggare och media. Företaget består av 14 heltidsanställda och ett stort nätverk av frilansare, med kontor och studio i Stockholm. BME är också delägare och partner till kommunikationsbyrån Frame.
Läs mer på www.bme.nu.

Reading lists

Related News