ESPORTSTUDION gör en jättesatsning inför 2023 och startar året med att sända IEM Katowice - en av världens absolut mest prestigefyllda och populära CS:GO-turneringar med $1,000,000 i prispengar.

Över en halv miljon svenska tittare följde ESPORSTUDIONS livesändningar under 2022, när vi bevakade PGL Major, IEM Rio Major och The International. Nu gör ESPORTSTUDION en jättesatsning på svensk CS:GO-bevakning och börjar året med att sända hela IEM Katowice, som går av stapeln 1-12 Februari.

ESPORTSTUDION provar att för första gången göra en remote broadcast där de fyra profilerna Slop3, friberg, Olofmeister och kREATIV sänder alla matcher från IEM Katowice. I play-in turneringen finns svenska NiP, legenden Krimz i Fnatic och i huvudturneringen väntar svenska coacherna RobbaN (FaZe Clan) och Xizt (Heroic).

- Vi är mycket stolta att presentera en mycket högkvalitativ svensk caster-uppställning för IEM Katowice och vår CS:GO-bevakning. Under året kommer vi att återvända med fler nyheter och spännande initiativ med ESPORTSTUDION, med syftet att utveckla svensk esport och skapa dom bästa svenska esport-sändningarna, säger Tomas Lyckedal från BME, som ligger bakom projektet. 

När det spelas parallella matcher under IEM Katowice kommer ESPORTSTUDION tillsammans med HeatoN att dela upp matcherna mellan de två svenska strömmarna. Alla svenska matcher samt slutspel sänds på bägge kanalerna.

Mer spännande nyheter från ESPORTSTUDION kommer inom kort, så håll utkik i våra sociala kanaler.

Om ESPORTSTUDION

ESPORTSTUDION samlar svensk esport kring de stora VM-finalerna. ESPORTSTUDION produceras av Black Molly Entertainment och är ett samlingsnamn för de officiella svenska sändningarna från de absolut största evenemangen och ofta avslutas sändningen med en fan fest - där vi ser finalmatchen tillsammans.
Läs mer på www.esportstudion.se

Om Black Molly Entertainment
Black Molly Entertainment är ett kreativt esportkollektiv, grundat i Sverige 2013. I grunden ett produktionsbolag, men idag också en fullskalig produktionsbyrå specialiserad på esport. Vi erbjuder tjänster till alla i esportens ekosystem - varumärken, lag, evenemang, spelförläggare och media. Företaget består av 14 heltidsanställda och ett stort nätverk av frilansare, med kontor och studio i Stockholm. BME är också delägare och partner till kommunikationsbyrån Frame.
Läs mer på www.bme.nu.

Reading lists

Related News