Se finalen Major-finalen på Pustervik i Göteborg

KÖP DIN BILJETT HÄR!


När den stora CS:GO-majorn i Antwerpen avgörs 22 maj öppnar Pustervik i Göteborg upp portarna för ett nytt fantastiskt evenemang inom Sveriges gränser: ESPORTSTUDION LIVE.
– Vi vill att svenskar ska få möjlighet att uppleva samma stämning som publiken på plats i Belgien, säger Tomas Lyckedal på Black Molly Entertainment.

Det svenska esportbolaget Black Molly Entertainment presenterar i dag, i samarbete med Göteborg & Co, sitt nya evenemang för esportfans - ESPORTSTUDION LIVE. Projektet kommer vara ett återkommande event som riktar in sig på att sända och skapa en magisk stämning kring de största turneringarna som esporten har att erbjuda.
– Esportstudion är en långsiktig satsning för att samla Esportsverige kring de stora lägereldarna. Första året är vår förhoppning att se en live-publik på runt 500 till 1000 fans, men över tid har vi sett liknande evenemang locka tusentals fans. På sikt vill vi också etablera Göteborg som esportstad och att staden ska bli den givna platsen där de framtida svenska världsmästarna landar och firar guldet med fansen - precis som damlandslandslaget firade VM-bronset på Götaplatsen, säger Tomas Lyckedal, affärsansvarig på BME.

Fredrik Sandsten, projektledare på GBG & Co, menar vidare att Göteborg nu äntligen får en knutpunkt där esportfans kan samlas och tillsammans visa uppskattning till det globalt växande fenomenet.
– Ett evenemang som lockar både besökare till Göteborg, men framförallt positionerar Göteborg mot en digital publik med hundratusentals tittare. Esportsverige har länge saknat ett evenemang likt detta som samlar alla som älskar esport kring dessa superfinaler på ett underhållande sätt, säger Sandsten.

Alla kommer vara där - vi ses i Göteborg 22:a maj!
Först ut för Esportstudion Live är den kommande CS:GO-majorn som går av stapeln i Antwerpen, en Major till vilket Esportstudion säkrat både de exklusiva digitala och linjära sändningsrättigheterna. Den svenska sändningen kommer att ledas av kända profiler som Therese "Szanto" Szanto, Fredrik "slop3" Wahlstedt, Olof "olofmeister" Kajbjer, Maikil "Golden" Selim, Viktor "vuggo" Jendeby och Kim “Drayich” Larsson. Du kommer kunna följa Majorns Legends stage och Champions stage tillsammans med Esportstudion, live från BME’s studio. Under finalmatchen flyttar sedan hela gänget in på Pustervik, för att köra den svenska livesändningen på plats tillsammans med fansen.

Söndag 22:a maj blir en helkväll där Esportstudion Live livesänder finalmatchen på storbildskärm och som en del av publiken får du chansen att mingla med några av CS-Sveriges största profiler, lyssna till experternas kommentarer på plats samt njuta av god mat och dryck tillsammans med dina vänner. Esportstudions mål är helt enkelt att du som ett fan av esport ska få en fantastisk kväll.

Förutom samarbete med Göteborg & Co - kommer Esportstudion också samarbeta med Kappa Bar i hela landet som kommer sända Esportstudion Live på sina restauranger runt om i landet. ESPORSTUDION Live återkommer i Augusti och Oktober med flera evenemang.

Esportfesten: PGL Major
Plats: Pustervik
Datum: Söndagen den 22:a maj
Övrigt: 18 årsgräns, försäljning av mat & dryck, merchandise och gott häng med hela CS-Sverige.

Esportstudion kommer livesända Legends stage och Championship stage av PGL CS:GO Major i Antwerpen på www.twitch.tv/esportstudion. De första 7 dagarna från studio i Stockholm och den sista dagen - live på på scen i Göteborg. De viktigaste svenska matcherna i RMR-kval och Challenger stage följer du på www.twitch.tv/slop3

KÖP DIN BILJETT HÄR!